Bebek fotoğraflarına genellikle hamilelik döneminde başlanmaktadır. Hamilelik döneminde dış mekan çekimleri oldukça popülerdir. Hamileliğin son dönemlerinde doğru girilirken anne karnındaki bebek, hem anne hem de babayla birlikte fotoğraflanmaktadır. Bununla birlikte ikinci veya üçüncü çocuğuna hamile olan anneler, çekimlere diğer çocuklarını da getirerek aile fotoğrafları çektirmektedir.

Hamile fotoğraflarının ardından doğum hikayesi ve doğum fotoğrafları başlamaktadır. Doğumdan hemen önce anne ameliyata girmeden başlayan fotoğraf çekimi; doğum sırasında ameliyathanede devam etmektedir. Doğum sonrasında ise aile büyükleriyle hastane odasında fotoğraflar çekilmektedir. Bu noktada anne doğumdan yeni çıktığı ve bitkin olduğu olduğu için ”ertesi gün çekimleri” uygulanmaktadır. Doğumdan sonraki gün gelen fotoğrafçısı, hastane odasında yeni doğan bebek ve aile üyelerinin fotoğraflarını çekmektedir.

Doğumdan sonraki ilk gün içerisinde stüdyo ortamında ”yenidoğan çekimi” yapılmaktadır. Bu kısa dönem, bebeklerin en rahat poz verdirilebildikleri dönemdir. Bu dönemde sürekli uyuyan bebekler, şekilden şekle girmekte ve çok güzel fotoğraf karelerinin çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu dönemin ardından yapılan çekimler ise yenidoğan çekimleri kadar rahat olmamaktadır ve ”ara dönem çekimleri” olarak adlandırılmaktadır. Bu dönemin ardından bebeğin desteksiz oturmaya başladığı zamanlarda yapılan (genellikle 8.aydan sonra) 1 yaş çekimleri ve pasta patlatma çekimleri yapılmaktadır.