Her fotoğrafçının kendine özel bir tarzı ve kendine ait çalışmalarının olduğu(albüm örnekleri, eğitim bilgileri vs.) bir portfolyosu vardır.

Size düşen şey, nasıl bir tarz istediğinize karar vermek ve fotoğrafçı seçmeye bu kriterle başlamaktır.

Fotoğrafçınızla mutlaka yüzyüze görüşmelisiniz, onun portfolyosunu incelemeli, en önemlisi bu fotoğrafçı karşısında poz verirken ne kadar rahat olacağınızı düşünmelisiniz.

Görüşmenizde bu gibi soruların büyük bir kısmına cevap bulmuş, fotoğrafçınızın tarzını ve kişiliğini tanımış olacaksınız.

Fotoğrafçınıza Ne İstediğinizi Anlatın

Yukarıda da belirttiğim gibi her fotoğrafçının kendine has bir çekim tarzı vardır.

Kimisinde siyah-beyaz pozlar ağırlıkta olur, kimisinde vintage tarzı, kimisi portre fotoğrafçılığını benimsemiştir, kimisi poz verdirmeyi sever, kimisi de doğal olsun ister.

Özellikle istemediğiniz ya da istediğiniz bir çekim tarzı olmadığı sürece fotoğrafçınız kendine özgü çekimlerini yapacaktır.

Her ne kadar daha önceki çekimlerine bakıp araştırmış olsanızda, çekim öncesi istediğiniz ya da istemediğiniz durumları fotoğrafçınızla paylaşmanızda fayda var.

En kötü ihtimal çekim esnasında dile getirmelisiniz.

Sözleşmenizi Yapın

Söz uçar yazı kalır diye boşuna dememiş atalarımız.

Fotoğrafçınızın size hangi hizmetleri sunacağını, çekim yerlerini, tarihini, ücretini vs. belirten bir sözleşme imzalamalısınız.

Bu hem sizin hem de fotoğrafçınızın haklarını korumak adına önem arzetmektedir. İki taraf açısından da bu sözleşmenin imzalanması, olası aksiliklerin önüne geçerek iki tarafında memnun kalmasını sağlayacaktır.